Kroppen som Slagmark – Anorexia Nervosa

Slank er lig selvkontrol, sexappeal og succes. Mange unge måler sig selv med retoucherede fotos af modeller, sangere og skuespiller og fejler i den sammenligning, med dårlig samvittighed og selvhad til følge.

Vi lever i en kultur, hvor der er ekstrem opmærksomhed på vores vægt og fødeindtag, hvor næsten alle i et eller andet omfang er eller har været overdrevent optaget af dette. Vi har næsten sygeligt fokus på sundhed, hvilket også er en del af anoreksiens univers, men hvornår bliver det sunde sygt og hvordan?

Der er ekstrem vægt på individualitet og på at være unik, mens kropsidealet går mod det perfekte/ensartede, at ligne en dukke. I det hele taget kan man næsten sige, at vores kropsbillede er så forvrænget, at det nærmer sig en kollektiv psykose.

Det virkelige undersøgelsesfelt er kroppen/es historie; hvilken fortælling ligger gemt i vores hud, muskler, knogler, nervesystemet, celler, hvor er sulten indkapslet. Hvordan påvirker det vores krop og dermed vores væren i verden. Hvordan påvirker det åndedrættet, hvor vi tager og giver til vores omgivelser? Kan sulten og kontrollen ses på anden vis end via den ekstremt tynde krop.

Under udvikling